Құрамы: мәрмәр сиыр етінен дайындалған сиыр етінен фрикаделька, көкөніс қоспасы, көкөніс (көк), табиғи томат тұздығы Дайындау тәсілі: Кәстрөлге 1,5 литр су құйып, қайнатыңыз. Дәміне қарай суға тұз және ұнтақталған қара бұрыш қосыңыз. Фрикадельканы қайнаған суға салып, қайтадан қайнатыңыз. Көбікті ас қасықпен алып тастауға болады. Табада фрикаделькаға картоп қосыңыз. Көкөністерді қуырыңыз, томат тұздығын қосыңыз. Томат тұздығында қуырылған көкөністерді табаға қосыңыз. Араластырыңыз, сорпаны қайнатыңыз және өшіріңіз. Қақпақпен мықтап жауып, 10-20 минутқа қалдырыңыз. Үстелге қою алдында көкөніс (көк) себіңіз. Жарамдылық мерзімі: дайындалған күнінен бастап 15 градус температурада 90 күн. Тоңазытқышта +6 градус температурада 3 тәуліктен артық емес сақталады КАМК: Ақуыздар: 12.8 гр Майлар: 14.5 гр Көміртектер: 2.8 гр