Құрамы: голубцы, көкөніс қоспасы, көкөніс (көк), табиғи томат тұздығы Дайындау тәсілі: Голубцыды баяу отта жан-жағынан қуырамыз, қалған барлық көкөністерді қосамыз, томат тұздығын қосып, 5-7 минут қуырыңыз. Кәстрөлге 1,5 литр су құйып, орташа отта 30 минут қайнатыңыз. Қақпақпен мықтап жауып, 10-20 минутқа қалдырыңыз. Үстелге қою алдында көкөніс (көк) себіңіз. Гарнирге қарақұмық, булгур немесе макарон дайындауға болады. Жарамдылық мерзімі: -15 градус температурада дайындалған күнінен бастап 60 күн. Тоңазытқышта +6 градус температурада 3 тәуліктен артық емес сақталады